10 lucruri pe care nu le ştiai despre uleiul de palmier

ulei palmierUleiul de palmier este un lichid natural, treat pe baz? de plante, unhealthy ob?inut din arborele cu acela?i nume, care poate fi benefic pentru men?inerea st?rii generale de s?n?tate, dar ?i pentru tratarea unor afec?iuni.

Este utilizat într-o gam? larg? de produse, de la margarin? ?i ciocolat? pentru înghe?at?, la s?punuri, cosmetice, combustibil pentru ma?ini ?i centrale electrice.

Iat? care sunt beneficiile uleiului de palmier:

1. Unele dintre cele mai importante caracteristici ale uleiului de palmier sunt c? acesta nu se arde, nu scoate fum ?i nu se descompune în substan?e toxice. Având în vedere c? este rezistent la temperaturi înalte, îl po?i folosi f?r? probleme la pr?jit.

2. Acesta con?ine de 15 ori mai mul?i carotenoizi decât morcovii ?i de 30 de ori mai mul?i decât tomatele. În compozi?ia uleiului de palmier, forma activ? ?i important? de carotenoizi este betacarotenul, o form? a vitaminei A care este un antioxidant eficace ce ajut? la înt?rirea sistemului imunitar al organismului ?i reduce riscul de boli de inim?, cataract? ?i cancer.

3. Acest ulei poate fi un bun înlocuitor al altor gr?simi vegetale ce sunt folosite în industria alimentar?, care trebuie hidrogenate printr-un procedeu industrial generator de acizi cancerigeni.

4. Mai multe studii au demonstrat c? uleiul de palmier men?ine inima s?n?toas?. În plus, el are efecte benefice ?i asupra tensiunii arteriale.

5. Uleiul de palmier este eficient ?i împotriva bolilor ce pot afecta creierul (Parkinson, Alzheimer, etc). El nu permite degenerarea ?esuturilor de la acest nivel.

6. Acest ulei vegetal nu are doar beneficii interne, ci ?i externe. Spre exemplu, poate fi folosit pentru vindecarea cicatricilor (chiar ?i a celor vechi provocate de acnee), a eczemelor ?i a psoriazisului.

7. Uleiul de palmier este o surs? important? de vitamina E. De fapt, nici un alt ulei vegetal nu con?ine catit??i atât de mari de vitamina E ca uleiul de palmier. Vitamina E este un antioxidant puternic care ajut? la îndep?rtarea radicalilor liberi din organism.

8. Dac? ai pielea sensibil?, nu ezita s? încerci acest ulei în diferite tratamente preparate la domiciliu. El calmeaz? mânc?rimile, hr?ne?te pielea ?i vindec? irita?iile, restabilind echilibrul natural.

9. Betacarotenul din acest ulei ajut? la îmbun?t??irea vederii ?i are poten?ialul de a se converti în vitamina A, care st? la baza produc?iei de rodopsin?, pigmentul necesar vederii pe timp de noapte. S-a demonstrat c? betacarotenul contribuie la lupta împotriva bolilor de pl?mâni.

10. Datorit? propriet??ilor lui mirifice, îl vei g?si în compozi?ia multor produse de înfrumuse?are a podoabei capilare: ?ampon, balsam, vopsea de p?r, ser, masc?, etc. Îns? îl po?i folosi ?i simplu în diferite tratamente homemade. Chiar de la prima utilizare vei observa c? p?rul t?u este mai fin ?i mai str?lucitor. În plus, nu numai c? vei sc?pa de m?trea?? ?i de dermatit? seboreic?, dar vei combate ?i c?derea podoabei capilare.

Uleiul de palmier are numeroase avantaje atât pentru s?n?tate, c?t ?i pentru frumuse?ea ta. încearc?-l ?i te vei putea bucura din plin de toate beneficiile de mai sus.

Sursa

Comentarii

comentarii