10 octombrie – ziua produselor agroalimentare românești

Directia pentru Agricultura Judeteana Iasi va invita  la „Ziua Naţională a produselor agroalimentare româneşti” care se sărbătoreşte, în premieră, pe data de 10 octombrie 2017, ca urmare a adoptării Legii nr. 168/2017 de către Parlamentul României. În cadrul acestei campanii se urmăreşte promovarea produselor obţinute pe teritoriul României din materii prime de bază provenite de la producători români.
Pe 10 octombrie sărbătorim ziua produselor agroalimentare românești în premieră la Iași în Curtea Berarilor lângă Mitropolie. Organizat de către Direcția pentru Agricultură Județeană Iași în parteneriat public privat, evenimentul își propune promovarea produselor agroalimentare provenite de la producători autohtoni.
Aceștia vor comercializa produse de patiserie, brânzeturi, produse lactate, preparate din carne, fructe și legume, zacuscă și alte bunătăți de sezon. Ziua națională a produselor agroalimentare românești va mai fi marcată și prin manifestări educative și științifice consacrate promovării unei alimentații mai sănătoase.
În Pascani și Iași vor avea loc evenimente dedicate consumatorilor, cadre didactice, elevi și studenți care vor discuta despre avantajele alegerii achiziționării produselor autohtone, provenite de la producătorii locali.
„Pe noi ne bucură o astfel de zi, o zi dedicată exclusiv producătorilor români. Încercările noastre de a susține producătorii locali sunt confirmate din nou. Cu siguranță instituirea prin lege a zilei de 10 octombrie ca “Ziua națională a produselor agroalimentare nromânești” va crea an de an, un cadru în care autoritățile locale, societatea civilă, împreună să identifice soluții adecvate pentru astfel de activități de organizare a unor tâguri, programe şi manifestări educative, cu caracter social sau ştiinţific, consacrate promovării produselor agroalimentare româneşti” au declarat surse din cadrul Direcției pentru Agricultură Județeană Iași.
“Îi așteptăm pe ieșeni și pelerinii care ne vor vizita orașul în această perioadă să ne cunoască. Să ne guste bucatele și să se bucure alături de noi la aceste evenimente” a declarat Gica Neamțu unul dintre producătorii participanți.

Comentarii

comentarii