44 milioane de lei pentru comunele din județ

24 de proiecte aprobate prin PNDL, în valoare de 44 de milioane de lei, au fost semnate astăzi de primarii din 13 comune din județ. Din această sumă, aproximativ 42 de milioane lei sunt alocate din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, restul reprezintă contribuția consiliilor locale. 

Cei mai mulți bani vor fi direcționați pentru înființarea rețelelor de aducțiune și colectare a apei- 17 464 364 lei, în timp ce reabilitarea, modernizarea construirea sau extinderea unităților de învățământ din mediul rural vor primi suma de 17 372 514 lei. Pentru reabilitarea sau construcția dispensarelor comunale se vor cheltui 4 520 044 lei.

Cele mai multe proiecte, 13, prevăd investiții în infrastructura sistemului de învățământ, în timp ce în cadrul a 6 proiecte se vor moderniza sau construi dispensare medicale. Cele mai multe proiecte au fost semnate astăzi de primarul comunei Vânători. Aici, vor fi inființate rețele de apă în satele Vânători, Hârtoape și Gura Bădiliței, și vor fi reabilitate și extinse 3 școli și grădinițe.

Și copiii din comunele Mircești, Scânteia, Cozmești, Golăiești, Aroneanu, se vor putea bucura de unități de învățământ modernizate și extinse. În comunele Gorban și Scobinți vor fi construite dispensare medicale noi, în timp ce, la Heleșteni, Probota, Cucuteni și Ceplenița, vor fi reabilitate și aduse la standarde moderne cele existente. Cel mai mare proiect a fost semnat pentru orașuul Hârlău. Aici vor fi alocați 5,1 milioanne de lei pentru modernizarea accesului auto in cartiere.

Comentarii

comentarii