A fost externată fetiţa care şi-a pierdut tatăl şi sora în teribilul accident de la Bălţaţi

Fetiţa în vârstă de şase ani, una dintre victimele accidentului de săptămâna trecută de la Bălţaţi, a fost externată de la Spitalul de Copii „Sf. Maria“, medicii precizând că recuperarea sa a fost completă deşi, la început, starea ei era critică. Fetiţa a fost adusă miercurea trecută, în seara de 10 ianuarie în Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) împreună cu sora sa în vârstă de patru ani, care s-a stins din viaţă în cursul dimineţii de joi din cauza multiplelor traumatisme pe care le suferise. Starea surorii sale era mult mai gravă, fiind resuscitată la faţa locului, ajungând la spital în şoc traumatic cu foarte multe leziuni.

Fetiţa în vârstă de şase ani prezenta la momentul respectiv contuzie toraco-abdominală, contuzie splenică, cu fracturi multiple, starea sa fiind critică.

„Evoluţia a fost favorabilă pe durata spitalizării, astfel că a fost externată, a primit recomandări la domiciliu, cum ar fi repaus funcţional, regim alimentar, cu menţiunea ca, dacă apar probleme în perioada următoare, adică febră, dureri abdominale, vărsături, tulburări de tranzit, să revină la noi. Partea bună a lucrurilor este că a fost recuperată în totalitate şi a plecat acasă cu stare ameliorată“, a precizat dr. Tamara Roşu, medic-şef UPU de la Spitalul de Copii.

În accidentul din seara de 10 ianuarie, fetiţa se afla în maşină alături de sora, tatăl şi mama sa, îndreptându-se către Paşcani, unde aceştia locuiau. Maşina condusă de tatăl său a intrat în coliziune frontală cu o altă maşină, sora şi tatăl său pierzându-şi viaţa.

Comentarii

comentarii