Amenzi usturătoare pentru șoferii care au încălcat legea

 În perioada 17 – 18 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Paşcani au acţionat pentru combaterea accidentelor rutiere generate de nerespectarea regimului legal de viteză şi conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice.

Au fost controlate 279 de autovehicule. Au fost aplicate 83 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 34.350 de lei, dintre care 51 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 4 pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, 4 pentru depăşiri neregulamentare, 2 pentru nefolosirea centurii de siguranţă pe timpul deplasării cu autovehiculul şi 22 pentru alte abateri.

De asemenea, au fost reţinute 1 certificat de înmatriculare şi 8 permise de conducere dintre care 4 pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi 2 pentru depăşiri neregulamentare.

Totodată, a fost constatată o infracţiune. Spre exemplu, un bărbat de 43 de ani, din municipiul Paşcani, a fost sanctionat contravenţional cu amendă în cuantum de 1.350 de lei, fiindu-i reţinut permisul de conducere pentru 90 zile, întrucât a condus un autoturism pe strada Ceferiştilor, din mun. Paşcani, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

Comentarii

comentarii