Angajări MAI 2018: Şapte mii de locuri de muncă vor fi ocupate în Ministerul de Interne

Angajări MAI 2018: În acest an, 7.000 de locuri de muncă vor fi ocupate în Ministerul de Interne. Anunţul a fost făcut de ministrul Carmen Dan.

Angajările în MAI în 2018 vor fi făcute conform strategiei de reducere a deficitului de personal, a spus Ministrul de Interne Carmen Dan.

Angajări în MAI în 2018

Declaraţiile privind angajările au fost făcute de Ministrul de Interne la prezentarea bilanţului IGSU pe 2017. Astfel, potrivit lui Carmen Dan, în 2018 vor fi ocupate mai multe locuri de muncă în Ministerul de Interne faţă de anul trecut.

„Continuăm procesul de încadrare de personal. Ştiţi foarte bine că la nivelul ministerului avem în derulare o strategie de reducere a deficitului de personal cu care se confruntă fiecare armă a ministerului. Am adus anul trecut peste 6.000 de angajaţi în minister, iar anul acesta vor mai veni alături de noi încă 7.000 de oameni”, a declarat ministrul.

Angajările în MAI continuă şi anii următori

În ciuda numărului mare angajări anunţate, Carmen Dan spune că e nevoie de ani pentru rezolvarea deficitului de personal.

„Nu vom rezolva problema lipsei de personal anul acesta şi cred că nici anul viitor, însă până în 2020 avem ca obiectiv să echilibrăm aceste pierderi consistente din ultimii ani”, a subliniat ministrul de Interne.

Carmen Dan a adăugat că şi-ar dori ca în acest an să abordeze mai mult problemele pompierilor şi jandarmilor.

Angajări în Poliţie, Jandarmerie şi IGSU în 2018

În acest an, Ministerul de Interne a demarat deja un amplu proces de angajări. Jandarmeria a scos peste 150 de locuri disponibile la concurs în 2018, pentru ianuarie – martie. Şi în Poliţie, IGPR a scos la concurs peste 700 de posturi. De asemenea, au fost angajări la IGSU în 2018, peste 190 de posturi scoase la concurs în ianuarie.

Comentarii

comentarii