Are 36 de ani şi este în clasa I. „Sunt la bastonaşe!”

Un bărbat de 36 de ani, din Târgu Jiu este în clasa I. Acesta învaţă abia acum să scrie şi să citească şi se află abia la bastoşane.
Anton Gabor are 36 de ani şi este în clasa I la Şcoala generală Ecaterina Teodoriu din Târgu Jiu. El este de etnie romă şi locuieşte în Târgu Jiu. Anton învaţă abia acum să scrie şi să citească. „Sunt la bastonaşe. Am scris cam patru pagini. Acum încep să scriu literele“, spune Anton.

Bărbatul recunoaşte că este ruşinos pentru el că nu ştie să scrie şi să citească: „Eu nu ştiu să scriu şi să citesc şi este foarte greu. Orice persoană trebuie să ştie să scrie şi să citească. Nu am fost deloc la şcoală. Când eram copil nu eram ascultător şi nu m-am dus la şcoală. În plus, eram mereu cu părinţii pe unde aveau de lucru. Noi ne ocupăm cu montarea de tablă pe case. M-am mutat dintr-o parte în alt cu familia şi aşa au trecut anii. Dacă merg la poştă, nu pot să completez o cerere şi rog pe altcineva. Este foarte greu. E ruşinos ca un om la vârsta mea să cer ajutorul unei alte persoane pentru că nu ştiu să scriu sau să citsc. Este foarte bine la şcoală. ”

Continuarea aici. 

Comentarii

comentarii