Astăzi, ultima probă a bacalaureatului. 5.000 de elevi ieşeni intră în vacanţă abia azi la ora 12.00

Elevii de clasa a XII-a vor susţine astăzi ultima probă scrisă de la bacalaureat. Astfel, aproximativ 5.000 de elevi vor susţine examenul la una dintre cele 14 materii dintre care au putut alege. Printre acestea se numără Biologia, Anatomia, Informatica, Fizica, Geografia sau Chi­mia. 

Elevii vor vizita pentru ultima dată în această sesiune de bacalaureat sălile de examen din cele 15 centre de examen. 11 dintre acestea sunt în Iaşi, unul în Târgu Frumos, un centru în Hârlău şi două centre la Paşcani. În Iaşi centrele sunt la Colegiul Naţional, la Liceul de Informatică, la Colegiul „Negruzzi“, Colegiul de Artă, Liceul Tehnologic de Mecatronică şi Automatizări, Liceul „Cantemir“, Cole­giul „Eminescu“, Colegiul Economic Administrativ, Colegiul Tehnic „I.C. Ştefănescu“, Colegiul „Racoviţă“ şi Colegiul Tehnic „Gh. Asachi“.

La prima probă scrisă, care s-a desfăşurat luni, au fost înscrişi 4.649 de candidaţi, iar 462 au făcut parte din rândul elevilor care nu au luat sau nu au susţinut examenul în seria anterioară. Au absentat 117 elevi în tot judeţul, în prima zi înregistrându-se şi două tentative de fraudare a exameului, cei doi elevi fiind eliminaţi din examen, fără dreptul de a mai participa la următoarele două probe ale examenului de bacalaureat. La Proba scrisă obligatorie a profilului, care a avut loc miercuri, dintre cei 4.688 de candidaţi înscrişi, au lipsit 163. Astfel, dacă cei care au urmat un profil real au susţinut ieri proba la matema­tică, aceştia fiind în număr de 3.131, elevii care au urmat un liceu cu profil uman au susţinut examenul la Istorie, aceştia fiind în număr de 1.394.

Lucrările urmează să fie evaluate în cinci centre din judeţul Iaşi, peste 1.300 de profesori fiind antrenaţi în desfăşurarea examenului de bacalaureat. Din numărul total de profesori, 165 dintre aceştia fac parte din diferite comisii, 900 sunt profesori asistenţi, iar aproximativ 300 sunt profesori evaluatori. Elevii vor afla rezultatele pe data de 5 iulie, acestea urmând să fie afişate până la ora 16, iar contestaţiile putând fi depuse până la ora 20, urmând ca rezultatele finale să fie afişate pe data de 10 iulie.

Comentarii

comentarii