Ceaiul verde, elixir de sănătate

Green-Tea2-300x300Ceaiul verde are toate calit??ile unei b?uturi miraculoase: este bun în dieta de sl?bit, pills previne cancerul, cialis ba chiar mai mult, îmb?trânirea.

Ceaiul verde se ob?ine prin uscarea frunzelor imediat ce au fost culese, astfel încât nu exist? fermenta?ie, iar antioxidan?iii î?i p?streaz? intacte calit??ile benefice. O treime din greutatea frunzei de ceai con?ine antioxidanti. Compu?ii s?i lupt? împotriva bolilor neurodegenerative ?i cardiovasculare, cancer, obezitate, colesterol, hiper-tensiune. Teina (cea de-a doua substan?? deosebit de curativ? din compozi?ia ceaiului verde) cre?te metabolismul bazal (permite astfel arderea mai multor calorii în repaus).

Prepararea corect? a ceaiului urm?re?te infuzarea timp de 2-4 minute în ap? la 75 de grade Celsius. E bine ca mai întâi s? cl?te?ti frunzele cu ap? clocotit?, pe care s? o arunci apoi. Frunzele de ceai japonez, mai delicate, se infuzeaz? între 30 de secunde ?i 2 minute, în ap? la 60-75 de grade. Dac? ceaiul e amar, apa a fost prea fierbinte.

Teina din ceai ?i cafeina din cafea prezint? aceea?i molecul?. Evitarea consumului de ceai verde dup? ora 16.00 este recomandat?, dac? metabolismul reac?ioneaz? la tein? la fel cum reac?ioneaz? la cafein? (energizeaz? ?i stimuleaz?). Pentru a putea fi savurat, ceaiul trebuie l?sat la infuzat 1 minut (teina eliberându-se astfel ?n primele secunde), apa trebuie aruncat? iar ceaiul infuzat din nou pentru cel pu?in 3 minute, pentru o bun? eliberare a substan?elor benefice.

Sursa

Comentarii

comentarii