Cod galben de ploi însemnate cantitativ şi informarea de vreme instabilă, prelungite până vineri seară

Meteorologii au prelungit până vineri seară atenţionarea Cod galben de ploi însemnate cantitativ, valabilă pentru judeţele: Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău și Vrancea.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), în intervalul 28 iunie, ora 21:00 – 29 iunie ora 21:00, în cea mai mare parte a Moldovei, vor fi perioade în care va ploua însemnat cantitativ.

Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantităţi de apă de 20 – 30 l/mp şi pe arii restrânse de 50 – 60 l/mp.

Pe de altă parte, în acelaşi interval de referinţă, temporar va ploua în cea mai mare parte a ţării şi, mai ales, în zonele deluroase şi montane, cantităţile de apă vor depăşi 15 – 20 l/mp şi izolat 30 – 40 l/mp.

Potrivit sursei citate, vor fi mai ales averse care pe arii restrânse vor avea şi caracter torenţial şi vor fi însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului.

Izolat, vor fi condiţii de grindină.

Specialiştii ANM precizează că va continua să plouă în majoritatea regiunilor până sâmbătă (30 iunie), temporar însemnat cantitativ.

Comentarii

comentarii