Colegiul Unirea a sărbătorit francofonia prin concursuri, muzică, clătite și un tur al Parisului

Săptămâna 20 – 26 martie este declarată în toată lumea “Săptămâna francofoniei”. Cu acest prilej, profesorii de limba franceză și elevii din toate unitățile de învățământ au organizat evenimente care să marcheze această sărbătoare. 

La Colegiulul “Unirea” din Pașcani au fost organizate mai multe activități pentru a sărbători francofonia și limba franceză. Astfel, la orele de limba franceză au fost prezentate semnificația termenului francofonie, simbolurile Franței și ale francofoniei. În biblioteca școlii a fost amenajată o expozitie de carte în limba franceză.

Radio “Unirea” a delectat elevii și profesorii de-a lungul întregii săptămâni cu muzica în limba franceză cântată de Garou, Kendji, Indila, Joe Dassin, Maître Gims,

Astăzi, 23 martie 2017, elevii școlii au vorbit despre felul în care sunt percepuți francezii, dar au avut ocazia să-și demonstreze printr-un test video cunoștiințele despre Franța și francofonie. Nu a lipsit o vizită virtuală a Parisului. Și elevii care au reprezentat Colegiul anul acesta în Parlamentul European au fost prezenți, vorbind despre experiența trăită la Strasbourg.

Tot astăzi, elevii pasionați de limba franceză au participat la concursul de dictări “Les Dicos de la Francophonie” ce a avut loc la Liceul Teoretic “Miron Costin” din Pașcani.

Pentru ziua de vineri, 24 martie sunt pregătite ale activități. Este vorba despre “Ziua clătitelor” la Unirea, când elevii vor pregati clătite pentru colegii și profesori. După amiază, de la ora 15:30 sala 5 a școlii Unirea se va transforma în sală de cinema pentru o după-amiază de film francofon. Elevii vor urmări două filme: “Paris, je t`aime!” și “Vive la France”.
Toate aceste activități sunt organizate de profesorii catedrei de limba franceză a colegiului: dna. Alexandra Anicolaesei, dna. Adina Simion, dna. Mihaela Hărățu și dna. Iuliana Gordin.

Comentarii

comentarii