Concurs cu tradiție, dedicat lui Sadoveanu și-a aflat câștigătorii!

C.P. Concursul „Lecturi Sadoveniene”, ajuns la a XXI-a ediție, a avut loc în ziua în care, patronul spiritual al școlii noastre, Mihail Sadoveanu, s-a născut pe aceste meleaguri. Lectura propusă pentru concurs în acest an, a fost „Demonul tinereții”.

La concurs, s-au înscris 8 echipaje : 2 echipaje din Republica Moldova, de la Liceul Teoretic „Petre Ştefănucă” din Ialoveni, școală cu care suntem parteneri din anul 2016 și care s-a mai bucurat de experiența acestui concurs și anul trecut; tot din republica Moldova, anul acesta a fost reprezentat din Chișinău, Liceul Teoretic ”Miguel de Cervantes”; de asemenea, au fost echipaje de la Colegiul National „Stefan cel Mare” Hârlău; Liceul Teoretic „Ion Neculce” Târgu Frumos; Colegiul Tehnic De Căi Ferate „Unirea”, Pașcani; Liceul Teoretic „Miron Costin”, Pașcani; Liceul Tehnologic „Mihai Busuioc” Pașcani; precum și echipajul gazdă de la Colegiul Național „Mihail Sadoveanu”, Pașcani.

Ca orice concurs, el trebuie să aibă un câștigător. Anul acesta a fost declarat și îndreptățit, echipajul de la Liceul Teoretic „Miron Costin”, Pașcani. 


Cu toate acestea, bucuria lecturii ne face pe toți cei implicați să credem că toate echipajele sunt de apreciat și de felicitat, nu numai pe podium, datorită emoției vii, descoperite în puterea cuvântului.


Conducerea școlii mulțumește și felicită membrii catedrei de Limba și Literatura Română și apreciază prezența doamnei profesor doctor Dimitriu Carmen, la această activitate reprezentativă pentru colegiul nostru.


Mulțumim tuturor și vă așteptăm cu drag, în anii viitori!

Comentarii

comentarii