Cum s-a prăbușit avionul de la Tătăruși

O aeronavă de mici dimensiuni efectua sâmbătă un zbor de antrenament pentru show-ul aviatic organizat în cadrul evenimentului „Zilele Rezervației Forestiere”, ce urma să aibă loc duminică după-amiază.

În jurul orei 17,04, un apel la serviciul 112 anunța că un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit pe un câmp din apropierea localității Tătăruși, în urma impactului fiind două victime.

„Avionul a făcut un tur deasupra pădurii. Când să se întoarcă, probabil să meargă la aterizare, a rămas fără motor sau a pierdut controlul. L-am văzut în aer, a planat și a urmat bufnitura. Am fugit imediat spre locul de unde am auzit bufnitura. Am văzut un corp la vreo 10 metri de avion. Era pilotul. Decedat l-am găsit. Celălalt se afla în stare de șoc, în avion, prins cu un picior sub epavă. L-am scos afară, l-am masat, l-am resuscitat și l-am întrebat cine este. Tragedia a avut loc chiar la marginea pădurii socrului său”, a declarat Emil Pascal, cel care a ajuns primul la locul tragediei și a sunat la serviciul 112.

Bărbatul de 33 de ani din avionul prăbușit sâmbătă după-amiaza într-o râpă din apropierea satului Vâlcica, comuna Tătăruși, a fost stabilizat de echipele de medici de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași.

„Pacientul este internat la Clinica de chirurgie, este stabil, conștient. El a suferit contuzie craniană, hemosinus, fractură de bazin fără deplasare, mai multe plăgi contuze. Prognosticul vital este bun”, a declarat Diana Cimpoeșu, coordonatorul UPU-SMURD Iași.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, Mihăiță Nechifor se afla pentru prima oară în avionul pilotat de instructorul de zbor Traian Ungureanu, în vârstă de 63 de ani, care și-a pierdut viața în urma impactului cu solul.

agerpres.ro

Comentarii

comentarii