De la ce școli se lipsește cel mai mult? Vezi listele

Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Iasi au intocmit un bilant al situatiei invatamantului preuniversitar in semestrul I al anului scolar 2017 – 2018. In ceea ce priveste absenteismul in scolile iesene, se observa o diminuare a numarului total de absente incepand cu anul scolar 2013-2014.

Numarul de absente per elev inregistreaza o crestere la finele acestui semestru in comparatie cu aceeasi perioada a anului scolar anterior. De asemenea, datele indica o crestere a numarului total si per elev de absente nemotivate, ceea ce impune implementarea unui program de monitorizare a frecventei elevilor, colaborarea cu familiile acestora, consilierea elevilor si familiilor lor, precum si aplicarea prevederilor legale atunci cand situatia o impune.

Pe de alta parte, s-a constatat un numar foarte mare de absente per elev in invatamantul gimnazial si profesional, rata absentelor nemotivate per elev in gimnaziu depasint rata absentelor nemotivate per elev in liceu. Comparand aceste date din aceeasi perioada a anului scolar 2016 – 2017, numarul absentelor nemotivate/elev s-a diminuat, de la 9,35 la 8,04, in schimb au crescut numarul absentelor nemotivate/elev in invatamantul gimnazial, de la 10,08 la 15,84, si cel al absentelor nemotivate/elev in invatamantul profesional, de la 19,8 la 28,3.

In consecinta, ISJ Iasi considera ca este necesara intensificarea demersurilor de consiliere a elevilor si parintilor si o redimensionare a actiunilor manageriale si didactice.

Comentarii

comentarii