De muncă în Spania. Salarii convenabile!

Pe piaţa locurilor de muncă sezoniere în agricultură, Spania este pe primul loc cu nu mai puţin de 800 de locuri de muncă. Firma Surexport caută 400 de femei şi 200 de cupluri apte pentru munca la câmp, la recoltarea căpşunilor. 

Vârsta celor care vor să plece la muncă trebuie să fie între 18 şi 50 de ani iar experienţa în domeniu nu contează. Aceste locuri de muncă sunt scoase pe piaţă prin Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Iaşi (AJOFM) şi vizează campania de recoltare 2018.
„Durata contractului de muncă este de aproximativ 3 luni, data estimată de angajare fiind 15 februarie 2018. Timpul de lucru este de 6,5 ore pe zi/39 ore pe săptămână împărţite în şase zile, ziua 7 este zi de odihnă care poate să nu coincidă cu duminica. Programul de lucru începe la primele ore ale dimineţii. Salariul oferit este de 40,43 euro brut/zi, conform Convenţiei colective aplicabile, plătibil la două săptămâni prin transfer bancar. Contribuţiile datorate sunt de 2% impozit pe venit şi 113 euro asigurare socială”, a precizat Gabriela Vasilache, şefa AJOFM Iaşi.
Reprezentanţii instituţiei mai precizează că angajatorul asigură cazarea iar muncitorul trebuie să plătească 1,6 euro/zi pentru cheltuieli. Muncitorul plăteşte primul transport de venire, iar firma plăteşte întoarcerea, cu condiţia ca muncitorul să folosească mijlocul de transport oferit de firmă. Preţul primului drum se va recupera din primele salarii.
Dosarul pentru înregistrarea în baza de date conţine următoarele acte: cererea tip (se completează la sediul agenţiei), copie act identitate şi adeverinţa medicală cu menţiunea „apt muncă”.
Persoanele care doresc să aplice pentru unul din aceste locuri de muncă trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul AJOFM Iaşi, direct la sediul din Tg. Cucu, camera 18, sau la numărul de telefon:0232.254.578.

Comentarii

comentarii