Declaraţia 600 – modificare de ultimă oră. Se amână termenul de depunere

Liviu Dragnea a spus ieri, în numele reprezentanţilor ANAF, că termenul de depunere al declaraţiei 600 va fi prelungit până la începutul lui martie. Mai mult, unele categorii vor fi scutite să mai prezinte formularul la Fisc. El a mai adus în discuţie impozitul pe gospodărie.

Apele au început să se agite din nou în jurul declaraţiei 600, document ce ar trebui completat şi depus de o parte din persoanele care obţin venituri din activităţi independente. După ce au apărut nu­meroase voci care au contestat utilitatea formularului şi au acuzat că nu face decât să mărească birocraţia, liderii PSD au re­acţionar. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, ieri, că, în 31 ianua­rie, Guvernul va aproba o ordonanţă de urgenţă pentru amânarea termenului de depunere a Declaraţiei 600 până la 1 martie. Dragnea a spus că decizia s-a luat într-o întâlnire a coaliţiei cu premierul desemnat Viorica Dăncilă şi cu ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa.

„Azi am avut o în­tâlnire cu doamna premier, colegii de la ALDE, cu ministrul Mişa, am discutat despre Declaraţia 600 şi am discutat să adopte OUG pentru amânarea termenului depunere, pentru a merge în perioada următoare până la desfiinţarea ei şi să găsească o soluţie pentru o moda­litate civilizată ca aceşti contribuabili să fie asiguraţi“, a de­clarat liderul PSD.

Liviu Dragnea a mai spus că aceasta va fi explicată, vor fi discuţii şi cu cei care trebuie să plătească aceste contribuţii, astfel încât să găsească o soluţie civilizată. Unele voci, mai ra­dicale, au vorbit chiar de renunţarea la declaraţia 600.

De asemenea, Dragnea, a declarat, luni, înaintea şedinţei Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD, că principala temă va fi programul de guvernare, el precizând că, de principiu, nu exclude introducerea impozitului pe gospodărie.

„Am avut nişte discuţii ieri, unele telefonice, alţi colegi au venit la Bucureşti şi părerea cvasiunanimă, cu care şi eu am fost de acord, a fost că ne-am grăbi dacă azi am discuta miniştri şi am stabilit de ieri că nu discutăm ministere şi miniştri. Am început de ieri discuţii despre programul de guvernare“, a declarat Dragnea la sosirea la sediul central al PSD.

În privinţa programului de guvernare, Liviu Dragnea a spus că nu vor fi modificări mari sau multe, în principal fiind vorba despre „o actualizare“. El a menţionat că vor discuţii şi în coaliţie, toată săptămâna. Întrebat dacă în programul de guvernare va fi introdus impozitul pe gospodărie, Dragnea a răspuns: „N-am ajuns acolo. De principiu, nu îl exclud, dar să avem forma finală“.

Comentarii

comentarii