Doi angajaţi ai RAR, arestaţi la domiciliu. Detalii bombă din cadrul anchetei

Doi angajaţi ai RAR, arestaţi la domiciliu. Detalii bombă din cadrul anchetei Cei doi ingineri sunt cercetaţi pentru „divulgarea unor informaţii care nu sunt destinate publicităţii“ şi „complicitate la trafic de influenţă“.

Daniel Iuroaia şi Ioan Vasiliu sunt cercetaţi de procurori pentru „divulgarea, fără drept, a unor informaţii care nu sunt destinate publicităţii de către cel care ia cunoştinţă de acestea“ şi „complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă“. Cei doi funcţionari publici sunt acuzaţi că l-ar fi ajutat pe jucătorul de minifotbal Corneliu Ionel Matcabojă în demersul său infracţional. Matcabojă se află şi el în arest la domiciliu, încă din decembrie, fiind considerat de procurori intermediarul dintre cetăţenii care voiau să dea mită angajaţilor RAR.

Concret, acesta ar fi primit informaţii de la Iuroaia şi Vasiliu „constând în anumite zile şi intervale orare în care orice persoană interesată poate apela serviciul Call Center Programări-R.A.R. Bucureşti pentru a efectua programări în scopul verificării tehnice ale autoturismelor, informaţii de care funcţionarii iau cunoştinţă prin prisma locului de muncă în care îşi desfăşoară activitatea şi cu privire la care au obligaţia de a nu le dezvălui“, au precizat procurorii. Procurorii susţin că Ionel Matcabojă mergea zilnic, chiar şi sâmbăta, la reprezentanţa RAR de pe Calea Chişinăului. Uneori ajungea şi de la ora 5.00 la instituţie pentru a racola persoane interesate de „serviciile“ sale.

Concret, prin şpagă dată angajaţilor RAR, bărbatul îi ajuta pe muşterii să obţină certitificate eliberate de instituţie „pe repede înainte“, în condiţiile în care unele progrămări realizate fără pile durau şi câteva luni. Mita percepută ar fi fost de 150-200 de euro, spun anchetatorii, în funcţie de categoria maşinii, anul de producţie sau ţara de provenienţă. „Inculpatul Matcabojă Ionel Corneliu ţine o evidenţă a cumpărătorilor de influenţă, a datelor autoturismelor – marcă, model, serie de şasiu – a datelor programărilor efectuate personal ori prin intermediari, a zilelor şi a orelor la care autovehiculele trebuie prezentate la inginerii din cadrul R.A.R. Iaşi, cu care are o strânsă colaborare şi relaţii extraprofesionale“, au mai spus procurorii ieşeni.

Comentarii

comentarii