Drumul de mare viteză Ploieşti – Paşcani, scos de la naftalină

„A fost finalizată evaluarea ofertelor depuse în cadrul procedurii Elaborare Studiu de Fezabilitate şi Proiect Tehnic pentru drumul de mare viteză Buzău – Focşani şi au fost transmise comunicările rezultatului procedurii”, a precizat, la sfârşitul săptămânii trecute, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Potrivit CNAIR, ofertantul desemnat câştigător, Consitrans SRL, şi-a adjudecat proiectul cu valoarea ofertei de 13.933.291,10 lei, fără TVA, lungimea estimată a tronsonului de drum fiind de 72 km, iar perioada derulării de 24 de luni. „Semnarea contractului va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestaţii la CNSC sau la Tribunalul Bucureşti şi după emiterea unor decizii definitive”, anunţă sursa citată.

Prea puţini bani…

„Ceea ce ne îngrijorează este preţul mic de adjudecare: aproximativ 57% din costul estimat pentru această investiţie. Vorbim de o autostradă de 72 km care trebuie proiectată atât la nivel de SF cât şi de PT şi detalii de execuţie. Este nevoie de multe foraje geotehnice, analize şi studii temeinice pentru a livra un proiect solid, de calitate, care să creeze premisele unei construcţii rapide, fărăblocaje birocratice şi tehnice. Aşteptăm desemnarea câştigătorilor în luna iulieşi pentru celelalte trei licitaţii rămase pe Autostrada A7, aşa cum ne-a promis chiar directorul general CNAIR, Narcis Neaga, pe 6 iunie”, au precizat cei de la Asociaţia Pro Infrastructura.

Desemnarea ofertei câştigătoare pentru sectorul Buzău- Focşani reprezintă primul pas spre întocmirea documentaţiei necesare realizării unei legături de mare vitezăîntre Muntenia şi Moldova pe ruta Ploieşti- Paşcani, cu o lungime estimată de 329 de km.

Continuarea aici.

Comentarii

comentarii