Elevi din Pașcani în tabăra națională de chimie

În fiecare an, Ministerul Educaţiei Naţionale organizează Tabăra Naţională de Chimie, unde elevii cu cele mai bune rezultate la etapă naţională a Olimpiadei de chimie, precum şi a Concursului de chimie „RALUCA RIPAN„ pentru clasa a VII-a, se pregătesc pentru marea performanţă – participarea la ediţia următoare a olimpiadei naţionale şi a barajului de selecţie a lotului internaţional lărgit al României. Activitatea este cuprinsă în Calendarul MEN de pregătire şi selecţionare a loturilor naţionale de elevi.

Colegiul Naţional „MIHAIL SADOVEANU„ continuă tradiţia de a avea elevi participanţi la activităţile şcolii de vara din cadrul Taberei Naţionale de Chimie. În acest an, elevii VICTOR PINTILIE din clasa a XI-a E şi ANDRADA PAVEL din clasa a X-a G, îndrumaţi de prof. dr. OTILIA PINTILIE, ne-au reprezentat şcoală şi judeţul, alături de alţi cinci elevi de la Colegiul Naţional Iaşi, Colegiul „Costache Negruzzi„ şi Colegiul Naţional „Emil Racoviţă„ din Iaşi. Dacă pentru Andrada participarea la TNC a fost o premieră, pentru Victor această activitate a devenit un obicei, el fiind selectat pentru a treia oară, că urmare a rezultatelor obţinute la olimpiada naţională de chimie în anii anteriori.

Tabăra Naţională de Chimie a avut loc în perioada 2-9 septembrie, la Timişoara. Orele de pregătire intensivă s-au desfăşurat la Colegiul Naţional „C.D. Loga„, iar activităţile experimentale la Universitatea Politehnică Timişoara.
Pe lângă activităţile de pregătire teoretică şi practică, elevii noştri au avut ocazia să participe şi la activităţi cultural-educative şi recreative, cum ar fi vizionarea spectacolului de operetă „Liliacul„, vizitarea complexului de agrement Herneacova, precum şi a uneia dintre cele mai dotate baze sportive pentru elevi de la Şcoală Gimnazială nr. 30, descoperirea unor obiective turistice în cadrul „Discovery Timişoara – treasure hunt!„, sub îndrumarea studenţilor de la Universitatea de Vest din Timişoara.

Reamintim că şcoală noastră a fost reprezentată în Tabăra Naţională de Chimie şi în anii anteriori, de olimpicii naţionali: ADINA CIUBOTARU în 2012, pentru menţiune MEN la Concursul de chimie „RALUCA RIPAN„ pentru clasa a VII-a, VICTOR PINTILIE în 2014, pentru menţiune MEN obţinută la Concursul de chimie „RALUCA RIPAN„ pentru clasa a VII-a şi în 2015, pentru menţiune specială în cadrul Olimpiadei Naţionale de Chimie, BOGDAN ENACHE în 2015 şi ALEXANDRA TUDORACHE în 2016, ambii pentrumentiune MEN obţinută la Olimpiada Naţională de Chimie.

În 2016 olimpicii noştri au obţinut încă două performanţe deosebite: BOGDAN ENACHE s-a calificat în lotul internaţional lărgit al României, iar VICTOR PINTILIE s-a clasat pe primul loc pe ţară la proba practică a Olimpiadei Naţionale de Chimie.

Comentarii

comentarii