Era să moară după ce a băut diluant

Un bărbat în vârstă de 70 de ani din Iași se zbate pentru viață lui după ce a băut din greșeală diluant. Consumator cronic de etanol, bărbatul a căutat prin casă alcool. Acesta a găsit o sticlă cu lichid și, fără să stea prea mult pe gânduri, a băut din ea. În scurt timp, i s-a făcut rău și a leșinat.

Speriați, cei din familie au apelat imediat Serviciul de Ambulanță 112 pentru a cere ajutor. Un echipaj de prim-ajutor a intervenit de urgență, preluând victima și transportând-o la Spitalul Clinic „Dr. I. C. Parhon” din Iași.

Din fericire, pentru că s-a acționat imediat prin dializă, medicii au reușit să depășească situația de criză și să îi recupereze pacientului complet funcția renală. În acest moment, bătrânul a ieșit din comă și respiră singur.

Reprezentanții spitalului atrag atenția asupra numărului mare de pacienți vulnerabili care au nevoie de îngrijiri medicale în urmă ingerării de substanțe toxice. Familiile acestora ar trebui să acorde mai multă atenție depozitării substanțelor dăunătoare.

Comentarii

comentarii