EUROVISION 2018. Israelul și non-conformista Netta câștigă concursul

Concursul Eurovision 2018 a fost câștigat de reprezentanta Israelului, non-conformista Netta Barzilai, cu melodia „Toy”, care transmite un mesaj ce a fost asimilat mișcării #Metoo.  De altfel, toate cele patru prezentatoare-gazdă ale show-ului din Lisabona au fost femei.

Netta Barzilai, 25 de ani, reprezentanta Israelului, obține cel mai mare punctaj, după votul publicului, și câștigă concursul Eurovision 2018. Iată cum sună melodia ei:

Israelul a primit un total 529 de puncte, iar pe locul doi şi trei s-au clasat Cipru (436 de puncte) şi Austria (342 de puncte).

Netta Barzilai era deja una dintre marile favorite. În piesa „Toy”, foarte antrenantă și ritmată, în care scoate sunete și face gesturi ce evocă un cocoș, ea vorbeşte despre condiţia femeii astăzi. Supraponderală și cu o coafură în stil japonez ce probabil va lansa un nou trend în modă, Netta uimește prin vivacitate și mimica expresivă. După ce comentatoarea Eurovisionului pentru TVR a citat din versurile israeliencei Netta, „Sunt o fiinţă splendidă”, colegul ei a ţinut să specifice: „Faţă de kilogramele în plus…”

Este pentru a patra oară când Israelul câștigă Eurovisionul. A mai făcut-o doi ani la rând, în 1978 și 1979, apoi în 1998, cu Dana International, o artistă transgender (s-a născut băiat, iar la 13 ani a decis că e fată), al cărei bunic era evreu născut în România.

 

Comentarii

comentarii