Firmele care angajează şomeri pot primi fonduri nerambursabile de până la un milion de euro

Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Capital Uman din cadrul Ministerului Dezvoltării şi Fondurilor Europene a lansat cinci ghiduri de finanţare în valoare totală de 551 de milioane de euro, pentru proiecte care vizează reducerea şomajului şi creşterea ocupării.

„Este cel mai mare pachet de măsuri finanţat din fonduri europene destinat şomerilor şi îmbunătăţirii situaţiei de pe piaţa muncii din România. Sprijinim în acelaşi timp şi angajatorii, dar şi pe cei care doresc să-şi găsească un loc de muncă, oferind stimulente care sa-i pună în valoare pe tineri – o resursă valoroasă a României”, a afirmat ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica.

Pot depune cereri de finanţare în cadrul apelurilor Viitor pentru tineri NEETs I şi II, începând cu 15 noiembrie 2017 şi până în 17 ian. 2018, furnizori autorizaţi de formare profesională a adulţilor, furnizori acreditaţi de servicii specializate pentru stimularea ocupării, centre autorizate de evaluare şi certificare a competenţelor profesionale obţinute pe alte căi decât cele formale, organizatii sindicale, ONG-uri, întreprinderi sociale de inserţie, organizaţii de tineret legal constituite, angajatori, camere de comerţ şi industrie.

Suma maximă care poate fi accesată de un beneficiar este de un milion de euro per proiect.

zf.ro

Comentarii

comentarii