Gelozie feroce. Și-a tăiat venele și a pregătit ștreangul

Scene şocante pentru un tânăr din comuna Hălăuceşti care abia se întorsese de la discotecă: în curte a descoperit două ştreanguri nefolosite, iar în casă, mama întinsă pe jos, fără suflare. „Tata a ucis-o pe mama“, a spus băiatul, în hohote, unui vecin căruia i-a cerut ajutor.

Criminalul, chiar soţul victimei, a fost găsit şi el plin de sânge, la câteva ore de la faptă. A declarat că a vrut mai întâi să se spânzure, după care şi-a tăiat venele superficial, însă nu a avut curaj să îşi pună capăt zilelor, deşi era în stare avansată de ebrietate. Totul a pornit de la gelozie.

Un bărbat din judeţul Iaşi şi-a ucis soţia din cauza geloziei la doar câteva zile după ce, împreună, şi-au cununat unul dintre băieţi. Tragedia a avut loc în comunitatea romano-catolică din comuna Hălăuceşti, iar iţele acestui caz au fost desluşite de justiţie recent.

Dănuţ Lupu, bărbatul de 50 de ani care a comis fapta, a fost deja condamnat la 10 ani de închisoare cu executare de prima instanţă, însă procesul s-a reluat la Curtea de Apel Iaşi, care urmează să anunţe decizia definitivă luni, 22 ianuarie.

Motivarea primei sentinţe relevă detalii şocante despre ceea ce s-a întâmplat după ce Lupu şi-a ucis soţia. Victima a fost descoperită de fiul său după ce acesta a venit de la discotecă.

Sursa

Comentarii

comentarii