Hoții de la A I Cuza au fost prinși. Sunt din Moțca și au la activ zeci de furturi de la bătrâni

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi împreună cu cei din cadrul Poliţiei Municipiului Paşcani au identificat şi condus la cercetări 5 bărbaţi bănuiţi de comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată, faptă ce ar fi fost comisă pe raza comunei A.I. Cuza, din judeţul Iaşi.// Patru dintre aceştia au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile. Un alt bărbat a fost găsit în Vama Borş şi reţinut de poliţiştii ieşeni.

Astfel,din cercetări a rezultat faptul că la data de 09 februarie a.c., în jurul orei 11:30, persoanele sub pretextul cumpărării unor produse agricole, pentru care ar fi oferit o bancnotă de 500 de lei, ar fi pătruns în curtea unor bătrâni, din com. Alexandru Ioan Cuza, jud. Iaşi şi profitând de neatenţia lor, una dintre acestea ar fi sustras o geantă în care se afla suma de 44.000 de euro şi 110.000 de lei.

Înainte de escaladarea gardului, unul dintre bărbaţi ar fi fost prins de persoana vătămată, dar s-ar fi smucit din prinsoarea acesteia. Totodată persoana vătămată s-ar fi deplasat la portiera din partea dreaptă a autoturismului, unde ar fi urcat persoanele, pe care ar fi deschis-o, moment în care şoferul ar fi demarat, târând persoana vătămată pe o distanţă de cca. 2 metri, fără ca aceasta să cadă la pământ.

În urma cercetărilor efectuate de poliţişti, au fost depistaţi într-un autoturism, pe raza judeţului Suceava şi conduşi la cercetări 4 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 22 şi 37 ani, bănuiţi de comiterea acestei infracţiuni de tâlhărie calificată.

În urma probatoriului administrat în cauză, aceştia au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, care a a solicitat arestarea preventivă a bărbaţilor, propunere însuşită de Judecătorul de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Judecătoriei Iaşi, care a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

Cei 4 au fost introduşi în Arestul I.P.J. Iaşi.

De asemenea, un alt bărbat a fost depistat în Vama Borş, încecând să părăsească ţara. Acesta a fost condus la cercetări de poliţiştii ieşeni, iar în baza probatoriului administrat în cauză, astăzi a fost reţinut pentru 24 de ore.

Poliţiştii ieşeni au beneficiat de sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale, din cadrul I.G.P.R. şi poliţiştilor suceveni.

Cercetările continuă.

Conform bzi, numele lor este Ovidiu NunucaClaudiu Nunuca si Nicolae Magureanu.

Comentarii

comentarii