Începe „Săptămâna legumelor şi fructelor donate“. 100 de şcoli din judeţ, implicate

Elevii, părinţii şi cadrele didactice din Iaşi sunt chemate să facă o faptă bună, în sprijinul familiilor defavorizate. Astfel, în acest an şcolar, peste 100 de unităţi de învăţământ din judeţ au aderat la programele comunitare promovate de Ins­pectoratul Şcolar prin Strategia Naţională de Acţiune Comunitară (SNAC), o serie de acţiuni sub egida Ministerului Educaţiei.

Iar una din acestea începe chiar astăzi. Este vorba de „Săptămâna legumelor şi fructelor donate“, derulată în perioada 20 – 24 noiembrie 2017, în peste 100 de unităţi de învăţământ din judeţul Iaşi. Campania, aflată la a 8-a ediţie, implică voluntari, elevi şi profesori, de la şcolile care promovează acţiunile umanitare din cadrul SNAC.

Scopul acesteia este, potrivit organizatorilor. „de a sensibiliza elevii şi profesorii din unităţile de învăţământ ieşean cu privire la situaţia dificilă în care se află persoanele afectate de lipsa de alimente. Prin acest demers se intenţionează consolidarea abilităţilor copiilor de a trăi împreună cu ceilalţi într-o societate unită şi solidară în care contează valenţele umanitare, implicarea, angajamentul, responsabilitatea“.

Campania constă în strângerea de legume şi fructe de către elevii voluntari implicaţi în programul SNAC şi donarea lor familiilor aflate în dificultate sau unor instituţii sociale.

La ediţia din anul şcolar trecut, în judeţ s-au implicat aproximativ 80 de şcoli şi grădiniţe, care au antrenat în acest demers 12.000 de elevi şi preşcolari, precum şi 1.000 de cadre didactice. Au beneficiat de rezultatele campaniei 4.600 de elevi şi persoane defavorizate.

Donaţiile au constat în 18.000 kg legume şi fructe, impresionante cantităţi de făină albă, mălai, paste făinoase, orez, zahăr, ulei, borcane cu zacuscă, compot, dulceaţă şi gem, miere, pachete cu dulciuri, sume de bani etc. Beneficiari au fost persoane din categorii defavorizate: elevi cu dizabilităţi din şcoli speciale sau din Centre de plasament, familii aflate în dificultate din comunităţi apropiate şcolilor, bătrâni din instituţii de ocrotire socială.

Comentarii

comentarii