Jandarm din Pașcani condamnat la doi ani de închisoare

Judecătorii militari din Iaşi au condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare un jandarm care a refuzat, nejustificat, să meargă la muncă. Mihai Chiriac a lucrat până anul trecut la Jandarmeria din Paşcani, el activând în sistem din 2013. El a ajuns în vizorul Tribunalul Militar pentru „insubordonare“, o infracţiune specifică militarilor. Deşi a trecut în rezervă între timp, bărbatul de 47 de ani nu este mulţumit de condamnarea primită şi a formulat apel.

Abateri de la regulament

Potrivit motivării primei instanţe, el ar fi comis faptele la finele anului 2016. La acel moment, el lucra în Grupa de Supraveghere şi Intervenţie Paşcani, fiind planificat de serviciu în perioada 19 – 26 decembrie 2016.

„La ora 14.00, în data de 22.12.2016, inculpatul era programat să intre în schimbul 2, până la ora 22,00. Inculpatul nu s-a prezentat la program şi nici nu a înştiinţat superiorii despre faptul că nu se prezintă. Lipsa inculpatului a fost sesizată de către plt. adj. R.G.D., care trebuia să predea inculpatului echipamentul pentru misiune. Plt. adj. R. l-a sesizat pe slt. Ş. privind lipsa inculpatului de la program“, se arată în motivarea primei instanţe.

Continuarea aici.

Comentarii

comentarii