Lidl anunţă creşteri ale salariilor brute

De la 1 Martie, ieşenii care lucrează la multinaţionala Lidl vor avea parte de bani în plus la salariu. Compania anunţă creşteri ale veniturilor salariale şi anunţă faptul că cel mai mare impact vor avea la nivelul lucrătorilor comerciali şi al comisionarilor de depozite.

„Un vânzător Lidl încadrat cu salariul minim va realiza venituri medii lunare garantate de 3.061 de lei brut, în vreme ce un comisionar aflat în aceeaşi situaţie va câştiga 3.301 lei brut. În plus, Lidl are o politică de salarizare în trepte, salariul crescând anual în primii trei ani de activitate în companie. Acelaşi vânzător va ajunge în al treilea an la un venit brut de 3.542 lei, în vreme ce un comisionar va câştiga 3.792 lei brut. Astfel, venitul minim pentru ambele categorii profesionale creşte în mod garantat în primii trei ani cu aproximativ 15%. În ultimii doi ani, Lidl a dublat practic venitul minim brut în companie”, au precizat reprezentanţii Lidl.

Compania mai extinde şi aria de beneficii astfel încât, de anul acesta, toţi angajaţii Lidl vor avea asigurare de viaţă, pe lângă asigurarea medicală privată de până acum. Tot de anul acesta, toţi angajaţii Lidl vor primi tichete de masă, până acum acest beneficiu fiind doar pentru lucrătorii comerciali şi cei care lucrează în depozite. „Creăm anual în România aproximativ 500 de noi locuri de muncă. Ştim însă că asta nu este suficient, astfel că am făcut o prioritate din a le oferi colegilor mai mult decât un job şi a menţine nivelul salariilor peste nivelul pieţei. Sunt foarte bucuros că niciun angajat Lidl nu câştigă mai puţin de 3.000 de lei brut”, spune Frank Wagner, preşedintele consiliului de conducere Lidl România.

Comentarii

comentarii