Meteorologii anunţă ploi torenţiale, grindină, vijelii

Vremea pe 8 iulie se va manifesta printr-o instabilitate atmosferică accentuată, informează ANM, cu averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care izolat vor lua aspect de vijelie şi căderi de grindină.

Temperaturile se vor situa între 19 şi 29 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 şi 22 de grade.

Duminică, vor fi în continuare perioade cu instabilitate atmosferică în cea mai mare parte a ţării, dar cu o intensitate mai mare în regiunile sudice, centrale, deluroase şi montane. Astfel, vor fi înnorări temporar accentuate, averse şi cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat cu aspect de vijelie şi căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă de 20 l/mp şi izolat 30…40 l/mp, iar în Oltenia, Transilvania şi în Muntenia, pe arii restrânse peste 50 l/mp.

Prognoza meteo anunță temperaturi maxime în general sub cele caracteristice acestei date, care se vor situa între 19 şi 29 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 şi 22 de grade.

Continuarea aici.

Comentarii

comentarii