Mii de elevi au intrat în simularea BAC-ului

Luni începe simularea examenului național de Bacalaureat, ce se va desfășura în perioada 19-22 martie, pentru elevii de clasele XI-a și a XII-a, prima probă susținută de către liceeni fiind cea de la limba și literatura română.

Ministerul Educației a anunțat organizarea simulării examenului național de Bacalaureat 2018 în perioada 19 – 22 martie pentru elevii de clasele a XI-a și a XII-a. Probele vor fi susținute la limba și literatura română, proba obligatorie de profil și una la alegere a profilului. Luni va fi susținută prima probă, la limba și literatura română.

Simularea se adresează elevilor înscriși în clasele a XI-a și a XII-a la începutul anului școlar 2017-2018.

„Pe 19 martie va avea loc proba la limba şi literatura română – proba E) a) – clasele a XI-a și a XII-a, pe 20 martie cea la Limba şi literatura maternă – proba E) b) – clasele a XI-a și a XII-a, pe 21 martie – proba obligatorie a profilului – proba E) c) – clasele a XI-a și a XII-a și pe 22 martie se va desfășura proba la alegere a profilului şi specializării – proba E) d) – exclusiv elevii clasei a XII-a”, transmite Ministerul Educației Naționale (MEN), într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Subiectele sunt elaborate de către specialiștii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), în mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro, și sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacităţile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen și parcurse până la această dată.

Comentarii

comentarii