Ministrul Educaţiei anunţă schimbări semnificative în învăţământ

Ministrul educaţiei anunţă schimbări semnificative în învăţământ! Astfel, Liviu Pop a anunţat că elevii nu vor mai avea voie cu telefoanele mobile în clase. Desigur, nu este singura modificare adusă regulamentului de organizare al şcolilor.

Efectuarea serviciului pe scoala de catre elevi, folosirea notelor ca mijloc de coercitie si sanctionarea elevilor care nu poarta uniforma unitatii vor fi interzise de-acum incolo, potrivit noului Regulament-cadru de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar (ROFUIP), aprobat pe 8 ianuarie de catre ministrul Educatiei si anuntat pe Facebook, marti seara, de catre Liviu Pop. Desi unele dintre modificari sunt binevenite,  reprezentantii elevilor il acuza pe ministrul Educatiei de ilegalitati, modificand drepturi altfel decat prin Statutul Elevului, fara sa faca anterior nicio consultare publica.

ORDIN – REGULAMENT

Printre modificarile aduse de Liviu Pop sunt faptul ca „pe durata orelor de curs telefoanele mobile se pastreaza in locuri special amenajate din sala de clasa, setate astfel incat sa nu deranjeze procesul educativ” (articolul 197), „rezultatul evaluarii, exprimat prin calificativ, nota, punctaj etc. nu poate fi folosit ca mijloc de coercitie, acesta reflectand strict rezultatele invatarii, conform prevederilor legale” (aliniat 3, adaugat la articolul 113), iar la articolul 198 se adauga un aliniat care prevede interzicerea serviciului pe scoala sau sanctionarea elevilor care nu poarta uniforma unitatii.

 

Comentarii

comentarii