MOST WANTED! Recompensă de 10.000 de dolari pusă de FBI pe capul unui ieșean

Recompensă de 10.000 de dolari oferită de FBI pentru prinderea unui român, originar din Iași. Bărbatul este implicat într-un caz de intrare prin efracţie, sechestrare şi încercarea de a şantaja o femeie bogată din Statele Unite ale Americii.

Ştefan Barabas, originar din Iaşi, este căutat de FBI după ce a fost protagonistul, acum mai bine de un deceniu, unei fapte inspirată parcă din filmele de acţiune. Alături de alţi trei români, Barabas a legat fedeleş nevasta unui miliardar american, căreia i-au injectat o substanţă inofensivă despre care i-a spus că e otravă. Ulterior, românii i-au cerut 8,5 milioane de dolari pentru „antidot”.

Ştefan Barabas a fost localizat, în 2012, de agenţii FBI, la Iaşi, însă, ulterior, i s-a pierdut urma. Ieşeanul a fost introdus pe lista celor mai căutaţi infractori din SUA, fiind acuzat, de fapte de şantaj şi furt de maşină. FBI oferă o recompensă de 10.000 de dolari pentru cei care oferă informaţii despre Barabas, precizează „Adevărul”.

Unul dintre atacatori, prins între timp, a primit 50 de ani de închisoare. Deși cazul s-a petrecut acum 11 ani, polițiștii au anunțat abia acum recompensa pentru românul din Iași.

Comentarii

comentarii