Noul subprefect este „trântor de lux”?

Actualul subprefect, Valentina Iosub, ridică peste 8.500 de lei pe lună, dar are o prezenţă fantomatică prin Casa Pătrată. La instalare a luat şi prima de 30.000 de lei. Din lista subprefecţilor de până acum, pare a merita cu prisosinţă premiul pentru cel mai bun tăietor de frunze la câini.

Ce au în comun următoarele nume: Vasile Eţcu, Dragomir Tomaşeschi, Marius Bo­dea, Viorel Nacu, Cristian Angheluţă, Bog­dan Şaramet, Bogdan Abalaşi, Valentina Iosub? Sunt numele subprefecţilor de la Casa Pătrată din ultimii zece ani. Dacă unii dintre ei au fost „promovaţi“ ulterior în scaunul de prefect, – Tomaşeschi şi Bodea, de exemplu -, de alţii nu s-a mai auzit nimic după plecarea din Casa Pătrată.

De la mandatul lui Bogdan Şaramet (martie 2010 – mai 2012), la Casa Pătrată este un singur subprefect. Cel mai longeviv în funcţie, dintre toate numele de mai sus, a fost Bogdan Abalaşi, care i-a succedat lui Şaramet în 2012 şi a ocupat funcţia până în august, anul acesta. De pe 8 august, cabinetul nr. 2 din Prefectura ieşeană este ocupată în premieră de o femeie, Valentina Iosub.

De-a lungul anilor, mass-media a reţinut puţine informaţii despre activitatea subprefecţilor, cele mai importante fiind nu­mirea în funcţie şi mazilirea lor. Pe lângă relatările zgârcite de la câteva evenimente publice, mai sunt consemnate un angajament cu Securitatea, o avertizare de expropriere de terenuri pentru construirea viitoarei piste a aeroportului, o moştenire împărţită de instanţă între doi fraţi.
Totuşi, ce face un subprefect, în afară de a-i ţine locul prefectului atunci când acesta nu poate să reprezinte Guvernul, fiind ocupat cu alte evenimente sau plecat în vacanţă?

Continuarea aici

Comentarii

comentarii