Orașul Iași, pe locul 10 în „Forbes Best Cities 2018”. Care sunt atuurile sale

Iașul, capitala economică a Moldovei, intră în premieră în topul celor mai bune orașe pentru afaceri, realizat de Forbes. Clasamentul ține cont în primul rând de numărul proiectelor de tip oraș inteligent (smart city) în plan, în curs de implementare sau livrate.

Poziția nu este surprinzătoare, toate analizele plasând Iașul în topul celor mai dinamice orașe ale României, cu un ritm susținut de creștere economică, cu un cost decent al vieții și cu perspective de dezvoltare dintre cele mai sănătoase.

În 2018, în Iași va începe construirea unuia dintre cele mai mari parcuri industriale din Moldova, pe locul vechiului combinat Fortus (CUG), dar se vor face și investiții majore în infrastructura urbană, reabilitarea unor clădiri și zone istorice.

Printre cele mai mare business-uri din județ se numără producătorul de piese și accesorii pentru industria auto Delphi Diesel Sytems România, urmat de producătorul farma Antibiotice și producătorul de tuburi și țevi din oțel Arcelormittal Tubular Products Iași. Alte mari companii ieșene incluse în topul Forbes 500 cele mai importante companii românești, ediția 2017, sunt:  producătorul de medicamente Fiterman Pharma, Iulius Management Center și producătorul de vinuri Cotnari.

Evoluția orașului a favorizat dezvoltarea proiectelor imobiliare, cum este cazul proiectului mixt de mari dimensiuni, Palas.

Aflați amănunte de pe iasi.antreprenor.info.

Comentarii

comentarii