Papa Francisc vine în România

Papa Francisc va vizita, în 2018, România! Este cea mai importantă veste pentru cei aproape un milion de catolici din România. Surse de încredere din Biserica Romano-Catolică, citate de PRO TV, au confirmat că toate procedurile au fost îndeplinite, iar invitaţia a fost acceptată. Următorul pas e confirmarea unei date de către Vatican şi de stabilirea finanţării de către autorităţile române.

Cel mai probabil, Papa Francisc va vizita vara viitoare țara noastră. Primii care au lansat invitația, după confirmarea în scaunul papal, au fost cei din Biserica Romano-Catolică. Apoi în 2015, preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis pontifului că e aşteptat în ţară noastră şi că ar fi minunat că acest lucru să se întâmple tocmai cu ocazia centenarului Marii Uniri, transmit stirileprotv.ro. Biserica Româno-Catolică speră că Papa Francisc să oficieze, cu această ocazie, beatificarea a şapte martiri comunişti.

Francisc Doboș, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice, a declarat că au fost îndeplinite toate procedurile din punctul de vedere al Bisericii Catolice din România, al Bisericii Ortodoxe. ”Din câte am auzit. şi al preşedinţiei, ale autorităţilor. Ar putea fi în 2018, noi aşa sperăm.”, a spus acesta pentru PRO TV.

Imediat ce vizita va fi confirmată oficial, Biserica Romano-Catolică va trebui să notifice Preşedinţia şi Ministerul de Externe şi Guvernul, pentru a pregăti planul vizitei Suveranului Pontif. Planul de finanţare a vizitei ar trebui să fie făcut de Guvern împreună cu Biserica Romano-Catolică. Aceasta va estima numărul de credincioşi ce vor participa la eveniment dar şi care ar fi costurile necesare. De altfel, în luna martie, primarul Gabriela Firea spunea că aşteaptă cu emoţie vizită Papei.

Comentarii

comentarii