Pășcănean, președintele ANRSC

Un pășcănean a ajuns să conducă Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice. Este vorba despre Bogdan Alexa. 

Bogdan Alexa a fost numit în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC), printr-o decizie a premierului Mihai Tudose. Până în prezent, Bogdan Petru Alexa a fost vicepreşedinte, cu rang de subsecretar de stat, al ANRSC

 

De precizat faptul că în trecut, Bogdan Alexa a fost numit consilier în conducerea Biroului Permanent al Senatului fiind şef de cabinet al vicepreşedintelui de Senat sau al chestorului. Pe plan politic local a fost preşedinte la TSD Paşcani, după care membru al Biroului Executiv PSD Paşcani.

Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice – A.N.R.S.C. este instituție publică de interes national, cu personalitate juridică, ce funcționează în subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale, Admistraţiei Publice şi Fondurilor Europene și are ca scop reglementarea și monitorizarea la nivel central a activităților din domeniul serviciilor comunitare de utilități publice aflate în atributiile sale, în conformitate prevederile Legii nr. 51 din 2006, republicată – alimentarea cu apã; canalizarea si epurarea apelor uzate; colectarea, canalizarea si evacuarea apelor pluviale; producerea, transportul, distributia si furnizarea de energie termicã în sistem centralizat, cu exceptia activitãtii de producere a energiei termice în cogenerare; salubrizarea localitãtilor; iluminatul public; administrarea domeniului public si privat al unitãtilor administrativ-teritoriale; transport public local, conform competentelor acordate prin legea specialã.

Comentarii

comentarii