Profesorul Angheluș trimis în judecată

Profesorul Angheluș din Pașcani se pare că s-a îndrăgostit lulea de una dintre elevele sale și a încercat să o convingă să întrețină cu el relații sexuale. Tânăra nu a acceptat, iar într-un final povestea a ajuns pe masă anchetatorilor. 

Încă un scandal sexual a explodat de curând, după ce un pofesor a fost trimis în judecată pentru că a vrut să convingă o elevă să întrețină cu el raporturi sexuale. Parchetul de pe lângă Judecătoria Pașcani a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a unui cadru didactic din Pașcani, pentru hărțuire. Este vorba despre Petrică Angheluș, profesor de sport la Colegiul „Mihail Sadoveanu”, acuzat și în trecut de hărțuire sexuală.

De dată această, a fost acuzat de o elevă internistă, din Republica Moldova. Profesorul ar fi sunat-o insistent pe telefonul personal și a invitat-o la cafea, dar elevă a refuzat. Petrică Angheluș nu s-a dat bătut și a continuat, promițându-i haine și bani în schimbul unei relații extrașcolare. Tânăra l-a refuzat categoric și a anunțat conducerea școlii. „Vorbesc foarte serios, nu fac mișto, eu sunt om în toată firea, nu sunt un puțoi de asta de 18, 21, 25, 19 ani. Sunt om în toată firea și am vorbit foarte serios. Îmi ești dragă și aș vrea să ne vedem, să mergem undeva, să îti fac un cadou, un pulovaras, un bănuț, că tu îmi ești dragă și știu că și ție îti place viață”, se aude pe înregistrarea în care se spune că ar fi profesorul Petrică Angheluș.

Profesorul Angheluș nu a recunoscut nimic din toatre acuzațiile aduse și a dat de înțeles că la mijloc este vorba despre o înscenare. Mai mult decât atât, acesta a fost pus față în față cu elevă să, dar, cu nonșalanță, a spus că totul este o minciună. Acum rămâne că judecătorii să stabilească dacă ceea ce a sesizat elevă este sau nu adevărat.

„În actul de sesizare s-a reținut că în zilele de 9 martie 2017, ora 20:01, 14 martie 2017, ora 18:26, și 19 martie 2017, ora 17:43, inculpatul, profesor în cadrul unei unități școlare din municipiul Pașcani, a efectuat trei apeluri telefonice de pe terminalul sau mobil pe terminalul mobil aparțînând persoanei vătămate O. A. în vârstă de 18 ani, elevă la o unitate școlară din municipiul Pașcani, căreia i-a propus să se întâlnească și să-i ofere diferite bunuri pentru a întreține cu această relații sexuale”, au arătat magistrații.

Astfel, procurorii de la Parchetul de pe lânga Judecătoria Pașcani au dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a profesorului în vârsta de 60 de ani pentru savârsirea infracțiunii de „hărțuire„.

 

Comentarii

comentarii