Săptămâna Europeană,18 – 26 mai, sărbătorită prin zeci de evenimente la „Cuza“

Universitatea „Al.I. Cuza“ organizează între 18 şi 26 mai cea de-a doua ediţie a Săptămânii Europene la UAIC, un eveniment ce cuprinde conferinţe, forumuri, dezbateri, prelegeri, expoziţii, concursuri studenţeşti naţionale şi internaţionale.

Peste 2.000 de profesori, studenţi şi cercetători sunt aşteptaţi să participe la evenimentele găzduite de UAIC, alături de reprezentanţi ai adminsitraţiei locale, centrale şi ai societăţii civile. Conferinţa Internaţională „Administraţia Publică pentru bunăstare şi creştere“ a fost identificată de către organizatori drept unul dintre cele mai importante evenimente care vor avea loc în cadrul manifestării de la Iaşi. Desfăşurată între 24 şi 26 mai, conferinţa este sponsorizată de BCR şi are ca scop analizarea modului în care politicile publice pot influenţa pozitiv creşterea şi bunăstarea unei comunităţi.

Un alt eveniment de acelaşi tip este Conferinţa Internaţională EURINT 2018, care propune diferite scenarii pentru viitorul Uniunii Euro­pene, desfăşurându-se între 18 şi 19 mai în cadrul Centrului de Studii Europene de la Facultatea de Drept. „Rolul universităţilor în societate va fi dezbătut în cadrul Forumului Internaţional «University in society. Crossborder cooperation and regional development». Evenimentul este organizat, în perioada 18-19 mai, de Centrul de Studii Europene din cadrul Facultăţii de Drept, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe“, au mai precizat organizatorii.

Comentarii

comentarii