Săptămâna francofoniei la “Unirea”

Săptămâna 20- 26 martie 2017 este declarată în toată lumea Săptămâna francofoniei. Cu acest prilej, profesorii  de limba franceză și elevii Colegiului “Unirea” au organizat o serie de activități pentru a sărbători francofonia și limba franceză. Astfel, la orele de limba franceză au fost prezentate semnificația termenului francofonie, simbolurile Franței și ale francofoniei. În biblioteca școlii a fost amenajată o expozitie de carte în limba franceză. În pauze, pe holurile școlii au putut fi auziți Garou, Kendji, Indila, Joe Dassin, Maître Gims, Radio “Unirea” delectând elevii și profesorii de-a lungul întregii săptămâni cu muzica în limba franceză.

Joi, 23 martie 2017,  la ora 12:30, în sala 5 a colegiului are loc activitatea “La France , clichés et symboles” in timpul căreia elevii vor vorbi despre felul în care sunt percepuți francezii, își vor demonstra printr-un test video cunoștiințele despre Franța și francofonie și vor face o vizită virtuală a Parisului. La activitate sunt invitați și elevii care ne-au reprezentat în ianuarie în Parlamentul European. Ei ne vor vorbi despre experiența trăită la Strasbourg.

La ora 13:30 elevii pasionați de limba franceză vor participa la concursul de dictări “Les Dicos de la Francophonie” care va avea loc la Liceul Teoretic “MironCostin” din Pașcani.

Vineri, 24 martie este “Ziua clătitelor” la Unirea, “La journée des crêpes”,  când elevii vor pregati clătite pentru colegii și profesori. După amiază, de la ora 15:30 vom transforma sala 5 a școlii în sală de cinema pentru o după-amiază de film francofon. Elevii vor urmări două filme: “Paris, je t`aime!” și “Vive la France”.

Toate aceste activități sunt organizate de profesorii catedrei de limba franceză a colegiului: dna. Alexandra Anicolaesei, dna. Adina Simion, dna. Mihaela Hărățu și dna. Iuliana Gordin.

Comentarii

comentarii