Se deschide târgul „Alege Oaia” în Iași

Puteți degusta tocăniţă de oaie gătită pe loc, dar şi pastramă, cârnaţi şi brânzeturi. Marţi, la acest târg este aşteptat şi iniţiatorul: ministrul Petre Daea.

„Piaţa de duminică“, sau, cum se numeşte acum, „La Târg“, nu se va limita doar la cele două zile ale acestui sfârşit de săptămână. Organizat în parcarea Prefecturii, „Târgul“ agroalimentar va fi deschis până pe 24 ianuarie inclusiv. Practic, în continuarea târgului de weekend se va desfăşura evenimentul iniţiat de Ministerul Agriculturii pentru promovarea consumului de carne de oaie, „Alege oaia“, Petre Daea fiind de altfel aşteptat marţi la Iaşi. În cadrul evenimentului vor fi deschise 16 căsuţe, amplasate deja pe esplanada din faţa Casei Pătrate, la care se vor adăuga alte opt standuri, amenajate în parcarea instituţiei.

Instituţia Prefectului, organizatoarea evenimentului alături de Consiliul Judeţean, Direcţia pentru Agricultură Judeţeană şi Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, informează că vor participa, în afara producătorilor ieşeni, invitaţi din judeţele Botoşani, Bacău şi Suceava. Ieşenii vor putea să deguste tocăniţă de oaie gătită pe loc, pastramă, cârnaţi şi brânzeturi, zilnic în perioada târgului, în intervalul orar 9.00-18.00. Campania îşi propune mai multe activităţi pentru promovarea şi încurajarea consumului de carne şi produse din carne de oaie, dar şi informarea consumatorului asupra modului de preparare a acestora şi dezvoltarea unei culturi culinare în ceea ce priveşte consumul de carne de oaie.

Comentarii

comentarii