Se fac angajări în Armată. Ce salarii se oferă și care sunt condițiile

Ministerul Apărării Naționale va începe în următoarea perioadă o campanie de angajări. În total, vor fi 6.400 de posturi scoase la concurs. Cei interesați de angajări în Armată trebuie să știe că se vor încadra soldați, subofițeri, maiștri militari, ofițeri, dar și 400 de medici și 50 de psihologi.

Prin această campanie de angajări în Armată, Ministerul Apărării vrea să acopere un gol de aproximativ 8.000 de oameni, care au plecat anul trecut din sistem. Ministrul Mihai Fifor a declarat că va avea o întâlnire cu șeful de stat major, se va face o analiză și se va hotărî modalitatea de distribuție a posturilor pe unități.

„Nu este suficient să scoţi posturi la concurs. Este extrem de important să pregăteşti militari care intră în Armata Română. Vreau să vă spun că este un proces de durată, mai ales când este vorba de specialişti.

Problema noastră nu este doar să pregătim această generaţie şi să o încadrăm, problema noastră e să reuşim să-i şi ţinem în Armata Română şi tocmai de aceea, pe toate măsurile pe care le luăm în momentul de faţă, dorim să arătăm că o carieră militară este o carieră pe care şi-o poate dori orice tânăr din această ţară”, a explicat ministrul Apărării, potrivit adevarul.ro.

Comentarii

comentarii