Se fac angajări masive în Armată. 6400 de posturi sunt deblocate

Ministrul Apărării, Mihai Fifor a anunțat că s-au delocat 6400 de posturi în urma unui memorandum pe care l-a semnat cu Guvernul și acestea urmează să fie ocupate în perioada imediat următoare.

“Încadrările pe care dorim să le facem în perioada imediat următoare sunt funcţii de toate tipurile, de toate categoriile: şi soldaţi, şi subofiţeri, şi maiştri militari şi ofiţeri. Sunt 400 de posturi de medici pe care dorim să-i încadrăm, în jur de 50 de posturi de psihologi pe care dorim să-i încadrăm în Armata Română. Salariile medicilor din armată sunt la fel de mari ca şi cele din sistemul de sănătate. Încercăm, într-un termen relativ scurt, să putem încadra aceste funcţii astfel încât să acoperim un gol destul de mare lăsat de plecarea, anul trecut, a aproximativ 8.000 de oameni din Armată. Nu putem să rezolvăm totul deodată, avem un buget foarte bun, mai bun decât anul trecut pentru că în România a fost creştere economică şi 2% din Produsul Intern Brut reprezintă o sumă considerabil mai mare. Am pornit anul cu dreptul”, a adăugat Mihai Fifor.

Potrivit acestuia, șeful statului major va stabili luni organigrama de ocupare a acestora în cadrul marilor unități militare.

 “Vom vedea exact, pe fiecare unitate, ce distribuţie şi ce priorităţi sunt. Nu vă aşteptaţi ca din cele 6.400 de posturi să acoperim toată nevoia de încadrare a Armatei Române, nu vom face acest lucru dintr-o dată. Este un efort şi sperăm ca în fiecare an să putem să mărim numărul angajărilor”, a adăugat Mihai Fifor.

El a mai spus că programul de voluntari al Armatei Române va fi reluat după ce Ministerul a analizat ceea ce nu a mers şi a stabilit ce trebuie îmbunătăţit la acest program.

“Programul de voluntari al Armatei va fi reluat. Am analizat ceea ce nu a mers în prima instanţă, pentru că nu a fost cel mai de succes program al Armatei Române. S-a făcut o analiză, am văzut unde trebuie îmbunătăţit acest program şi da, se reia programul de voluntariat al Armatei Române”, a conchis Mihai Fifor.

Comentarii

comentarii