Speranțe olimpice cu participare record de Zilele Sadoveanu la Pașcani

C.P. Ediția a XVIII-a a Concursului de matematică „Speranțe Olimpice” s-a desfășurat sâmbătă, 3 noiembrie 2018. Au participat 331 de elevi de clasele III-VI : 64 de elevi de clasa a III-a, 69 de elevi de clasa a IV-a, 164 de elevi de clasa a V-a, și 84 de elevi de clasa a VI-a. 

Rezultatele concursului și premiile acordate, se pot vedea aici :https://www.speranteolimpice.ro/

Tot în data de 3 noiembrie, a avut loc Simpozionul „ Speranțe Matematice”, care a avut ca temă – „Rolul și importanța concursurilor de matematică, în pregătirea noilor generații”.

Ne-am bucurat nespus de mult de prezența invitaților de onoare : profesor doctor Răzvan Lițcanu, decanul facultații de matematică, din cadrul „Universității Alexandru Ioan Cuza ” Iași și lect. dr. Marius Apetrii, tot din cadrul „Universității Alexandru Ioan Cuza” Iași.  De asemenea, a fost prezent și olimpicul școlii noastre, Vîntur Cristian, astăzi student la „Facultatea de Informatică”, Iași. 

În cadrul simpozionului s-au prezentat lucrări realizate atât de către domnii profesori, dar și cele realizate de către elevi ai colegiului nostru.  Conducerea școlii felicită membrii catedrei de matematică pentru buna organizare a concursului de matematică ”Speranțe Olimpice”, dar si a Simpozionului. Nu în cele din urmă, îi felicităm și pe elevii participanți și pe cei premianți.  La mulți ani Colegiul Național „Mihail Sadoveanu”!

Comentarii

comentarii