Spitalul de Neurochirurgie in Iași va  primi de la Ministerul Sănătății un computer tomograf de ultimă generație.

Spitalul de Neurochirurgie  din Iași va  primi de la Ministerul Sănătății un computer tomograf de ultimă generație.

Astăzi, la Guvern, Ministrul Sănătății a semnat cu reprezentantul Bancii Mondiale contractele de achiziție de echipamente medicale în vederea dotării  unor spitale județene de urgență. La nivel național, vor fi achiziționate 14 echipamente computer tomograf (CT), 24 aparate de rezonanță magnetică (RMN) și 21de sisteme informatice PACS (tehnologie medicală de imagistică utilizată pentru stocarea, recuperarea, prezentarea și partajarea imaginilor produse prin radiografie, scanare CT, RMN)

Conform contractului, aparatul va ajunge la Spitalul de Neurochirurgie în cel mult șase săptămâni.

Acordul de împrumut încheiat cu Banca Mondială, în valoare totală de 250 de milioane euro, accesat în anul 2014, a fost deblocat, fondurile începând să fie accesate din anul 2017.

” Îndeplinim astăzi o promisiune: un computer tomograf și un RMN pentru toate spitalele județene din țară. Ministerul Sănătății face pentru prima dată o investiție atât de mare, pentru a crea un sistem de imagistică public” a afirmat Ministrul Sănătății, Florian Bodog.

Acesta a mai subliniat că s-au finalizat procedurile de evaluare de achiziții de echipamente medicale pentru secția de mari arși de la Iași.

In cursul anului trecut, Consiliul Județean a astras pentru sistemul medical  ieșean fonduri europene în valoare de 27 milioane de euro. Totodată, de la bugetul de stat, pentru județul nostru, au fost alocate proiectelor din sănătate, prin programul PNDL, peste 12 milioane de euro.

Din fondurile proprii ale județului, au fost direcționate 2,5 milioane de euro pentru dotare cu aparatură medicală a spitalelor și cheltuieli de intreținere și investiții.

Comentarii

comentarii