Spune nu viciilor. Eveniment cu Poliția la Colegiul Sadoveanu din Pașcani

Fumatul, consumul de alcool si droguri reprezintă o mare tentaţie pentru adolescenţii ce descoperă lumea, având în vedere şi conformarea lor cu normele grupurilor de „prieteni”. Riscurile consumului de substanţe toxice provin din incapacitatea lor de a analiza efectele acestui comportament asupra propriei persoane şi asupra celor din jur, pe termen mediu si lung.

Având în vedere toate acestea, actiunile de prevenire a consumului de substanţe interzise trebuie să fie o constantă a activitaţii educative. În perioada aprilie-mai 2018 la Colegiul Naţional „Mihail Sadoveanu” din Paşcani se desfăşoară proiectul de prevenire a consumului de droguri în rândul tinerilor, intitulat Puţină lumina bate întreg întunericul, echipa de proiect fiind formată din elevii Bălteanu Denisa, Isticioaia Bianca, Vodă Estera, Maxim Emanuel, toţi de la clasa a X-a A, coordonaţi de profesor Adela Jitaru.

Pe14 mai, a avut loc una din activităţile proiectului- Alege să spui nu.- prevenirea consumului şi traficului de droguri. Au participat, din partea Poliţiei Române, ag. şef adjunct Nechifor Ramona, din partea Poliţiei de Proximitate, ag. şef Bucovina Petru, din partea C.P.E.C.A. Iaşi , cms. şef Perianu Sorin. Activitatea a beneficiat de sprijinul consilierului educativ Liuţă Mirela Cristina şi a Consiliului elevilor.

Întâlnirea cu elevii claselor VIII-XI a avut un caracter interactiv şi a îmbinat problematica preventivă cu speţe cooncrete, prezentate de poliţisti, în conformitate cu vârsta şi nivelul de întelegere al adolescenţilor, confom organizatorilor.

Comentarii

comentarii