Sucul natural – mai periculos decât băuturile răcoritoare din magazine

imagesUn nou studiu ar putea schimba tot ceea ce ?tim despre sucurile naturale. Cercet?torul american Robert Lustig, story autor al c?r?ii „Fat Chance: The Bitter Truth about Sugar”, click   sus?ine c? sucul natural de portocale poate fi mai periculos pentru s?n?tate decât b?uturile r?coritoare din comer?.

Specialistul a ajuns  la aceast? concluzie dup? ce  a realizat un studiu într-un spital din San Francisco, ampoule unde erau trata?i copii supraponderali sau obezi.

Ini?ial, acesta a observat c? un b?ie?el în vârst? de numai opt ani avea presiunea sanguin? ridicat? din cauz? c? fusese obi?nuit s? bea trei pahare de suc natural pe zi.

Un alt copil de ?ase ani a ajuns s? cânt?reasc? peste 45 de kilograme dup? ce mama sa i-a permis s? bea aproape 4 litri de suc natural pe zi.

A?adar, de?i reprezint? un aport important de vitamine, sucul natural se poate transforma într-un factor negativ atunci când este consumat în exces, a explicat cercet?torul. Totodat?, Lustig a precizat c? acest lucru se întâmpl? pentru c? sucul este s?rac în fibre, îns? bogat în zah?r.

„Spre exemplu, atunci când m?nânci un m?r întreg, zah?rul pe care acesta îl con?ine se echilibreaz? datorit? fibrelor, astfel c? ficatul poate metaboliza alimentul. (…) Sucurile natural nu sunt mai bune, (…) pentru c? atunci când fructul este stors în blender cantitatea de fibre se reduce într-o oarecare m?sur?” .

În acest context, Robert Lustig sf?tuie?te ca sucul natural s? fie consumat în cantit??i moderate ?i chiar s? fie amestecat cu ap?.

Sursa

Comentarii

comentarii