Sute de copaci plantați de elevii pășcăneni

Sute de copaci au fost plantați de către elevi în pădurea de la Tătăruși în cadrul acțiunii de voluntariat denumită sugestiv 15 MARTIE – 15 APRILIE LUNA PLANTARII ARBORILOR – 2017.

Sâmbătă, 01.04.2017, 40 de elevi voluntari din clasele IX-XI, coordonați de doamnele profesoare: Matcovici Adriana, Pintilieasa Teodora-Ramona și Grozavu Ana-Maria.

Activitatea, s-a desfășurat pe raza localității Iorcani, comuna Tătăruşi, fiind în parteneriat cu Direcția Silvică Iași – Ocolul Silvic Pașcani, Liceul Tehnologic Tătăruși și Primăria Comunei Tătăruși.

S-au plantat un număr de peste 400 puieți de arbori forestieri din speciile: Prunus avium (Cireș), Qurcus petrea (Gorun) și Acer pseudoplantatus (Paltin).

În cadrul activității, elevii au dat dovadă de spirit civic, respect față de mediul înconjurător, abilități practice și de lucru în echipă.

„Mulțumim, atât elevilor implicați cît și domnilor: Ionel Pintilie-Șeful Ocolului Sivic Pașcani, Nicușor Sandu-inginer silvic-Ocolului Silvic Iorcani și Costel Iosub-Primarul comunei Tătăruși. Școala noastră are statut de ECO Scoala din 2005 si in fiecare an de luna pădurii participam cu volunatari la activități de plantare.” a precizat directorul unității de învățământ, profesor Genoveva Șerban.

Menționăm că, activitatea, este inclusă și în cadrul Concursul Naţional ecoprovocarea.

Comentarii

comentarii