Tu stii ce mananci? Stii ce reprezinta E-urile de pe etichete? Iata un E pe care posibil il consumi zi de zi si care e potential cancerigen

Aproape tot ce introducem in gura contine E-uri. De fapt, putine, foarte putine mai sunt alimentele care nu le contin. Chiar si daca gatim noi acasa, bucatele rezultate vor fi tot unele cu E-uri. Si asta pentru ca ingredientele pe care le folosim ca materie prima contin deja E-uri.

Iar daca cumperi un produs „de-a gata”, iti vei pune mainile in cap cand vei vedea cati aditivi contine. Sau nu, daca nu stii ce reprezinta acestia. Orice ai spune, am ajuns intr-un moment in care e spre binele nostru sa invatam sa citim etichetele produselor. Pentru ca in joc e viata noastra, a copiilor si parintilor nostri.

Sigur, unele E-uri sunt inofensive, fara efecte sau cu efecte minime (atata vreme cat nu se face abuz), insa exista si altele care sunt considerate in acest moment suspecte (cercetarile ulterioare urmand sa arate daca pe buna dreptate sau nu) si altele despre care s-a demonstrat ca sunt periculoase, interzise deja in unele tari.

Continuarea aici. 

Comentarii

comentarii