Tudose: Salariile și pensiile vor crește

Salariile și pensiile vor crește anul viitor iar proiecția bugetară pe anul 2018 va ține cont și de partea de dezvoltare a României, a declarat miercuri premierul Mihai Tudose, adăugând că „programul de guvernare va fi respectat literă cu literă și cifră cu cifră”.

„Plecăm de la ce este important, este unul dintre cele mai importante documente pe care le emite un guvern și este important și pentru țară și pentru a ne duce la îndeplinire programul de guvernare. Este important să fie făcut bine, să respecte anumiți parametri în care suntem, aș spune, și constrânși, dar și cu liberul angajament, acel deficit de sub 3%. Trebuie ca în el să respectăm alocările bugetare pentru pensii, pentru salarii; nu uitați că de la 1 ianuarie intră în vigoare Legea salarizării, la asta lucrăm acum, la acordurile fine pe Legea salarizării. Am promis, împreună cu partidul, partidul cu Guvernul, că nimeni nu va primi mai puțini bani, toată lumea va avea venituri mai mari. La asta lucrăm și așa se va întâmpla”, a declarat Mihai Tudose.

Fiind întrebat dacă mărirea pensiilor și salariilor se va produce anul viitor, premierul a spus: „Salarii — în mod cert, pensiile — în mod cert. De la anul, punctul de pensie crește de la 1.000 de lei la 1.100 de lei. (…) Respectăm programul de guvernare literă cu literă și cifră cu cifră, fiindcă sunt și cifre”.

Comentarii

comentarii