Un român a fost incendiat în Torino

Un român a fost victima unui incident terifiant, în Torino. Bărbatul a fost atacat într-un parc al oraşului şi bătut cu sălbăticie şi incendiat. Agresorii sunt acum căutaţi.

Potrivit presei italiene, românul a fost atacat noaptea, în cartierul Aurora din Torino, o zonă unde sunt numeroşi imigranţi. Bărbatul în vârstă de 60 de ani nu avea adăpost şi trăia pe străzile oraşului.

„El e mai tăcut. Oamenii îi dau de mâncare, îi dau pâine şi apă. Nu a avut niciodată probleme, nu a deranjat pe nimeni”, a declarat un alt român, de asemenea, fără adăpost, care e un apropiat al victimei.

Localnicii spun că românul era foarte cunoscut în zonă. Îl cheamă Ghiţă, dar toată lumea îi spunea George. De câteva luni, o bancă din parcul torinez Maica Teresa de Calcutta îi ţinea loc de casă, spune La Repubblica. De altfel, el a fost fotografiat de presa italiană.

Ziarele locale spun că românul a fost atacat de un grup de necunoscuţi. L-au bătut, apoi l-au stropit cu alcool şi i-au dat foc. Martorii susţin că au văzut mai mulţi indivizi fugind, dar niciunul nu a putut fi identificat.

Românul a fost găsit în stare foarte gravă, cu arsuri inclusiv pe faţă. A fost transportat la Spitalul San Giovanni Bosco din Torino, unde a fost intubat. Acum este la reanimare, dar medicii sunt rezervaţi cu privire la şansele sale de supravieţuire.

Poliţiştii italieni încearcă să dea de urma agresorilor. Cauzele incidentului sunt necunoscute, însă anchetatorii iau în calcul mai multe variante.

Comentarii

comentarii