Un sat de vacanță din România este plin cu refugiați din Irak!

De câteva zile, Mamaia, fiind un sătuc de vacanță din România, a adăpostit 50 de irakieni refugiați pe teritoriul român. Oamenii declară că nu au bani de nimic și nici acte!

Majoritatea acestor refugiați sunt cazați temporar în România, iar scopul lor este să ajungă cât mai repede la rudele sale care sunt la moment în Marea Britanie și Germania.

Persoanele din Irak au rămas fără bani pentru alimente, fără acte și fără haine, iar statul român nu le oferă ajutoare nici financiare, nici de alt tip.

Fiind într-o situație problematică, în care nu cunosc limba română, oamenii recunosc că șansele sale de a ajunge la rude sunt aproape că imposibile.

Drumul său spre România a fost extrem de anevoios, fiind ajutați de Poliția de Frontieră atunci când se aflau în mijlocul unei furtuni, neavând prin preajmă unde să se cazeze.

Oamenii spun că nu știu ce vor face în viitorul apropiat și nu știu unde pot să cere ajutor. Cei 8 copii din Irak care se află în Mamaia sunt bucuroși să vadă frumusețea verdeții și valurile mării.

Unul din refugiați a declarat că lumea este cu nervii la pământ și că au cu ei un bebeluș de numai 2 săptămâni, care în tot timpul drumului nu avea nici lapte și nici apă.

Comentarii

comentarii